top of page

Veřejný kurz v Mariánských lázních


Na konci listopadu 2017 jsme jeli do dalšího lázeňského města. Přiznám se, že Mariánské Lázně mám moc ráda. Mají krásné parky, fontánu, oplatky a vegetariánskou jídelnu :). Tam nás u oběda potěšilo, že tam visel náš plakátek o pořádaném kurzu. Tak už končím s osobními radostmi, ať se také dozvíte, kde jsme se tam vzaly.

aplikace záchranka

No jak, pozvali si nás :). Nezisková organizace Domeček z Vrbiček, která se zaměřuje na maminky s dětmi, a na aktivity s nimi, nás o realizaci takového kurzu, právě v Domečku z Vrbiček požádala. A my neodmítáme.

koktrola dýchání

Víme, jak důležité je vědět, co dělat, pokud se stane něco s malým dítětem. Ale také s tím větším, s partnerem, rodičem, babičkou. Zájem o takový kurz vidím jako zájem o rodinu. Je to vlastně základní zvířecí instinkt, zachránit své blízké. Zde bylo hezké, že se sešli lidé, opravdu z různých pracovních pozic. Dokonce nám na poslední chvíli dorazil kolega lektor z úplně jiné organizace a absolvoval náš kurz. Myslím, že jeho účast byla inspirativní jak pro něj, tak pro nás. Byl vlastně dobrým tahounem pro ostatní. Za tuto návštěvu děkujeme, a třeba ji někdy oplatíme.

bezpečí

Musím se přiznat. Ani tady jsem neohlídala svoji mladou lektorku Marušku. Ta holka je jak pytel blech. Zase mi lezla na strom a ošklivě si poranila nohu. A než jsem na to přišla, už ji účastníci kurzu stavěli krvácení. Kurz byl těsně před první adventní nedělí. A tak nějak lépe se nám při masážích srdce zpívala naše oblíbená česká, vánoční písnička. Myslím, že po absolvování našeho kurzu, si pak účastníci vždycky vzpomenou na nás, pokaždé, když ji uslyšíJ. A to je hezká představa. Bylo dojemné vidět tatínky, s jakou vážností přistupují ke stavu dušení a resuscitace dítěte. A jak se ukázalo již několikrát. Že právě muži jsou opravdu od přírody lépe fyzicky připraveni, na masáž srdce u dospělého. Tímto vzkazuji ostatním mužům. Ano chceme více a více mužů na naše kurzy.

certifikát

Na kurzu vládla velmi příjemná atmosféra a odvezly jsme si velmi pěkné zpětné vazby. I ty, co nám po kurzu přistály na našem facebooku, nás moc potěšily. A zase nám řekly, že to, co děláme, má ohromný smysl. Děkujeme. Do Domečku z Vrbiček se těšíme na další takový, nebo pokročilý kurz, který jsme jasně slíbily.

přijedeme zas

A přesně tady jsme si řekly, že od nového roku, budeme nabízet přednostně ty osmihodinové kurzy. Proč? Protože je to pokaždé stejné. Skončíme ten krátký a posloucháme „To už je konec? To hrozně uteklo. My chceme ještě“.

Romana Kazdová

lektorka první pomoci

akreditovaná MŠMT

Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page