top of page

Speciální kurz v Nejdku


Na můj svátek v listopadu jsem si dala dárek. Nabitý kurz první pomoci na 8 hodin s príma partou v mém rodném kraji.

poranění páteře

Oni vlastně ani netušili, že tohle pro mě byl velmi hezký svátkový den, i díky nim. A byly i chlebíčky :). I když na ty jsme samozřejmě nepřijely. Takže, tenhle kurz byl hlavně důkazem toho, že my umíme poskládat kurz na míru pro cílovou skupinu. A to je výhoda toho, že nejsme organizace, která má nějaký standard, ale firmička, která si může s lidmi i hrát. Různě se jim přizpůsobovat, a hlavně vymyslet a poskládat pokaždé úplně jiný, originální kurz. Tak tady to bylo přesně tak.

co mu asi je?

Řekli, chceme soukromý kurz, a určitě chceme osm hodin. Nechceme moc teorie, ale právě i simulace. Tak se také stalo. Po představení pedagogiky, jsme jeli jednu simulaci za druhou. A protože jsme záhy vycítili, že mají smysl pro humor, došlo na něj i z naší strany. Zažít i to, že já hodně trpím, a najednou ten, kdo mi má pomoci je na tom téměř okamžitě, jak mě vidí o moc hůř než já, bylo sice překvapením, zároveň uvědoměním si, že se to může opravdu stát, a v tu chvíli přišel smích.

popáleniny

Měla jsem s sebou i nějaké ty simulanty a další v zásobě :). A zase jsem to neuhlídala. Děvčata nám padaly, hasily, co neměly, a zase se popálily, a nakonec si vyrazily na procházku a tu jednu srazilo auto. No mazec.

zima, že by psa ven nevyhnal

Že jste viděli naše video s autonehodou? Ano, tušíte správně. Právě na tomhle kurzu toto video vzniklo. A my děkujeme účastníkům, že s natočením byli svolní. Kameramanovi Honzovi, který se chopil natáčení, bez nulové přípravy, a tak, aby účastníky neobtěžoval, hlavně jim nepřekážel :). A který si natáčení a zpracování vybral v naturáliích předem ( absolvoval náš kurz). Také mojí lektorce Verče, protože jako chytrá, až obtěžující svědkyně nehody, která všem hlavně radilaJ, byla dost dobrá. Tím pádem vám doporučuji se na toto video podívat. :)

Zdravíme tímto do Nejdku. A třeba někdy zase na viděnou.

Romana Kazdová

lektorka první pomoci

akreditovaná MŠMT

Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page